Tuduhaké menu pokok

Pertalan kabantu-komputer (cara Inggris: computer-assisted translation utawa computer-aided translation) utawa CAT ya iku salah sawijining wujud pertalan basa nalika panjarwa manungsa nggunakaké piranti alus komputer kanggo nyengkuyung lan nggampangaké olah pertalan.[1]

Pertalan kabantu-komputer kala-kala diarani pertalan kabantu-mesin, nanging iku dudu pertalan mesin.

RujukanBesut

  1. Bowker, Lynne (2002). Computer-aided Translation Technology. Ottawa: University of Ottawa Press. k. 144.