Tuduhaké menu pokok
Wangun pesagi kanthi papat rusuk warna abang

Pesagi utawa pasagi iku wangun dhatar rong dhimènsi kang diwangun déning papat rusuk kang padha dawané lan duwé papat pojok kang kabèh wujud pojok siku-siku.

Pesagi ing basa Indonésia diarani bujur sangkar. utawa persegi

Rumus pesagiBesut

KubenganBesut

  utawa  

JembarBesut

  utawa  

DiagonalBesut

 

Elemen jembarBesut

Wangun pesagi kerep kanggo èlemèn jembar sajeroning ngétung jembar siji wangun dhatar kanthi migunakaké prosès integral. Sajeroning ruang koordinat x lan y èlemèn jembar (dA) kang awangun pesagi dinyatakaké minangka:

 

saéngga jembar siji wangun rong dhimènsi sajeroning ruang mau bisa diitung nganggo rumus umum

 

Uga delengenBesut