Tuduhaké menu pokok

Peter Seamus Lorcan O'Toole [1][2](lair 8 August 193214 December 2013) ya iku aktor saka Irlandia, nanging gedhé ing Inggris.[3] Dhèwèké kuliyah ing Royal Academy of Dramatic Art. Sadurungé mlebu ing donya filem ing taun 1959, O'Toole miwiti minangka aktor teater lan diakoni minangka aktor spesialis pemeran drama Shakespeare kanggo grup teater Bristol Old Vic lan English Stage Company.

Peter O'Toole
Peter O'Toole - Lion.jpg
O'Toole in a screenshot for A White Lion (1968)
Lair(1932-08-08)8 Agustus 1932
Connemara, Irlandia
Pati14 Dhésèmber 2013(2013-12-14) (umur 81)
London, England
PakaryanActor
Taun aktif1952–2013

Sander lair tanggal 8 August 1932 ing tlatah Connemara, Irlandia. Sander nikahi Sian Phillips ing taun 1959s. Panjenengané duwé telu putra.

Cathetan sukuBesut

  1. Peter O'Toole, Esq Debrett's Limited. 2013; Diakses 22 Oktober 2013
  2. O'Toole, Peter, Loitering With Intent, London: Macmillan London Ltd., 1992, p. 10
  3. "Peter O'Toole (Irish actor) – Britannica Online Encyclopedia". Britannica.com. 2 August 1932. Dijupuk 12 June 2012.