Philadelphia (/[unsupported input]ˌfɪləˈdɛlfiə/) iku kutha gedhé dhéwé ing praja Pennsylvania ing Amérikah Sarékat, Kutha iki dumunung ing gisiking Kali Delaware lan Kali Schuylkill lan let-é watara 80 mil sakidul-kuloné New York City.[1] Kutha iki minangka kutha sing paling padhet kalima ing Amérikah Sarékat,[2] kanthi sing ndunungi 1,526,006 jiwa.[3] Philadelphia iku uga dadi pusat dedagangan, budaya, lan pendhidhikan ing lembah Delaware.[4] Jejuluk populèr kutha iki ya iku Philly lan The City of Brotherly Love, jejuluk sing pungkasan iku dijupuk saka tembung Yunani (Yunani: Φιλαδέλφεια ([pʰilaˈdelpʰeːa], Yunani Modhéren: [filaˈðelfia]) "brotherly love", kasusun saka philos (φίλος) "loving", lan adelphos (ἀδελφός) "brother").[5]

City Hall, Philadelphia PA.jpg

RujukanBesut

  1. "Distance between New York City (The Bronx,New York) and Philadelphia (Philadelphia County,Pennsylvania) (US)". Globefeed.com. Retrieved December 2, 2010.
  2. philly.com Retrieved on March 12, 2011.
  3. [1]
  4. "Population and Housing Occupancy Status: 2010 – United States – Metropolitan Statistical Area; and for Puerto Rico more information 2010 Census National Summary File of Redistricting Data". 2010 United States Census. United States Census Bureau, Population Division. April 14, 2011. Retrieved April 14, 2011.
  5. The popular educator. Oxford, England: Oxford University. 1767. p. 776. Retrieved July 14, 2011.

Pranala njabaBesut