Phoenix iku kutha krajan lan kutha gedhé dhéwé ing praja Arizona, Amérikah Sarékat. Kutha iki ndarbèni kang ndunungi kurang luwih 1,5 yuta jiwa lan dunungé ana ing satengahé ara-ara wedhi. Kutha iki kutha kang gedhé dhéwé kaping 6 in Amérikah Sarékat.

Tokoh saka PhoenixBesut