Pingsut utawa sut iku cara kanggo ngundhi ing dolanan. Carané ya iku kanthi ngadu driji. Ngadu ing kéné ora ngadu kèkuwatan nanging ngedu simbol saka driji kang didu. Pingsut utawa sut iku dilakokaké déning wong 2. Driji kang dinggo pingsut ya iku jèmpol, duding, jènthik. Jèmpol iku tegesé gajah, duding iku manungsa, lan jènthik iku sèmut.

Carane PingsutBesut

  • jèmpol musuh jènthik mènang jènthik
  • jèmpol musuh duding mènang jèmpol
  • jènthik musuh duding mènang duding

Tuladaha : Umpama sing pingsut iku antarané Tono lan Tini. Tono lan Tini beberangan anggoné ngetokaké drijine. Saumpama Tono ngetokaké jempol lan Tini jenthik, berarti sing menang Tini.