Tuduhaké menu pokok
Kaca iki isi pitulung lan pitakon-pitakon umum bab Wikipédia.

Kanggo miwiti, klik pitulung bab apa kang kobutuhaké ing isor utawa golèk pitulung lumantar kothak panggolèkan ing tengen iki.

Maca utawa nggolèk artikel

Kaca Pitakon Kerep lan kaca bab Wikipédia isi informasi umum bab Wikipédia.

Ing saben kaca ana kothak panggolèkan kang panggoné ana ing pojok ndhuwur tengen. Kowé kari ngetik apa kang arep kogolèki ing kothak mau banjur klik ↵ Enter. Wacaa bab Gegolèk kang isi katerangan pepaké.

Uga wacaa bab Sélakan kang isi informasi bab kang kurang saka Wikipédia.

Mbesut artikel

Urun ing Wikipédia iku gampang banget: wacaa bab carané mbesut kaca utawa carané urun ing Wikipédia. Kaca Kepèkan bisa migunani tumrap kowé kanggo ngéling-éling kodhe-kodhe kang kaanggo ing Wikipédia. Kowé bisa njajal-njajal kodhe-kodhe iku ing kaca bak wedhi.

Aja mangu-mangu mbesut artikel! Yèn kowé ana gegayutan karo subyèk ing artikel, mangga wacaa panuntun bab cengkah kawigatèn.

Yèn kowé golèk panggongan kanggo réwang-réwang, ya gapura paguyuban paranana!

Ngandhakaké masalah ing artikel

Manawa kowé nemu masalah ing siji artikel bab awakmu, sanak-kadangmu, utawa kancamu, mangga sesambungan karo pangurus Wikipédia utawa lumantar layang-èl jawa@wikimedia.org.

Manawa kowé nemu masalah ing artikel, kowé bisa langsung ndandani dhéwé kanthi mencèt tombol "Besut" kang ana ing pérangan ndhuwur kaca.

Manawa kowé ora yakin kapriyé caraning mbesut siji artikel, mangga kirima layang ing kaca parembugan kang ana ing artikel iku. Layangmu bakal narik kawigatèné wong liya saperlu rembugan karo kowé lan mutusaké masalah bebarengan.

Nggawé artikel anyar utawa ngunggah médhia

Yèn kowé péngin nggawé artikel anyar, mangga wacaa bab Artikelmu kang pisanan.

Yèn kowé wis bisa nggawé artikel, wacaa panuntun nulis artikel kang becik.

Pitakon sunyata

Manawa fitur golèk-ing-Wikipédia ora nulungi njawab pitakonmu (contoné, pitakon kaya "Nagara endi kang cacah wargané akèh dhéwé?"), jajal sesambungan karo para Wikipédiawan. Wong-wong mau bokmanawa bakal njawab pitakonmu.

Bingung?

Pitakon kang kerep tinakonan ana ing kaca Pitakon kerep.

Kowé uga bisa takon ing Angkiran (Pitulung). Wikipédiawan bakal tumuli njawab pitakonmu.