Pitulung:Daftar cekakan kang dipigunakaké ing ringkesan suntingan

Kaca iki ngamot daftar cekakan kang sering dianggo ing ringkesan suntingan.

NotasiBesut

Sawetara notasi kang sering dipigunakaké yakuwi:

  • + (tandha tambah) kang tegesé "nambahaké", conto: +kat maksudé "nambahaké kategori".
  • - (tandha kurang) kang tegesé "mbusak", conto: -kat maksudé "mbusak kategori".
  • ~ (tandha gelombang) kang tegesé "ngganti", conto: ~kat maksudé "ngganti kategori".

Daftar cekakan kang umum dipigunakakéBesut

Topik Cekakan Katrangan
panambahan +, add, tambah, tambahaké Nambahaké sawetara
kapitalisasi lc, lcase, uc, ucase, aksara gedhé, aksara cilik, kapitalisasi Ndandani aksara gedhé/cilik
kategori +kat, -kat, ~kat Nambah, mbusak utawa ngganti kategori
komentar komentar Nambahaké komentar
copyedit copyedit, cpyed Copy edit
Nggawé artikel anyar anyar, rintisan Gawé artikel anyar
disambiguasi dab, disambig Nambahaké utawa ndandani disambiguasi
pranala njaba +pranala njaba, -pranala njaba, ~pranala njaba Nambah, mbusak utawa ngganti pranala njaba
Format fmt, frmt, Ndadani format artikel
pranala internal (wikilink) wikilink Nambah pranala internal wiki
Balèkaké revisi rv, revert, balèkaké Mbalèkaké menyang revisi sadurungé
wikify wikify, wiki, wfy, wky, wkfy Wikifisasi kanthi migunakaké format Wiki.
interwiki +iw, -iw, ~iw Nambah, mbusak utawa ngganti Wikipedia:Interwiki.
ngrapèkaké miturut standard artikel Wikipedia std Minangka gabungan saka ngrpèkaké, nambah templat stub, interwiki, kategori, ngrapèkaké tata letak lsp miturut standar artikel ing Wikipedia
Kothakinfo (Infobox) +KI Nambah Kothakinfo (Infobox)

CithakanBesut

Ringkesan suntingan kanggo nambah lan mbusak cithakan miturut kasepakatan/kabiasaan ing Wikipedia kanthi nyantumaké jeneng cithakané. Kanggo kagiatan panambahan cithakan, biasané ora perlu nyantumaké tandha tambah (+) manèh. Conto: "{{stub}}" kang tegesé nambah cithakan "{{stub}}", "-{{stub}}" kang tegesé mbusak, "{{rapèkaké}}" kang tegesé nambah cithakan "{{rapèkaké}}" lan "-{{rapèkaké}}" kang tegesé mbusak.

Proyek liyanéBesut

Sawetara cekakan kang ngarujuk marang proyek-proyek Wikimedia

  • WB: Wikibooks
  • WQ: Wikiquote
  • WS: Wikisource
  • WIKT: Wiktionary