Pitulung:Kaca multikolom

Gawé kaca multikolom sajatiné migunakaké tabel uga. Cithakan-cithakan sing dipigunakaké yakuwi:

  1. Manual
  2. Otomatis

PenggunaanBesut

Conto panggunaan sederhana menggunakan templat manualBesut

Sintaks di bawah ini menghasilkan 2 kolom:

{{col-begin}}
..
{{col-break}}
..
{{col-end}}


Conto panggunaan 2 kolomBesut

Templat {{col-2}} langsung ndefinisèkaké jembar kolom 50% saéngga sintaks-é:

{{col-begin}}
{{col-2}}
...
{{col-2}}
...
{{col-end}}

Conto panggunaan 3 kolomBesut

Templat {{col-3}} langsung ndefinisèkaké jembar kolom 33.3% saéngga sintaks-é:

{{col-begin}}
{{col-3}}
...
{{col-3}}
...
{{col-3}}
...
{{col-end}}

Conto panggunaan 4 kolomBesut

Templat {{col-4}} langsung ndefinisèkaké jembar kolom 25% saéngga sintaks-é:

{{col-begin}}
{{col-4}}
...
{{col-4}}
...
{{col-4}}
...
{{col-4}}
...
{{col-end}}

Conto panggunaan 5 kolomBesut

Cithakan {{col-5}} langsung ndefinisèkaké jembar kolom 20% saéngga sintaks-é:

{{col-begin}}
{{col-5}}
...
{{col-5}}
...
{{col-5}}
...
{{col-5}}
...
{{col-5}}
...
{{col-end}}

Conto panggunaan 6 kolomBesut

Cithakan {{col-6}} langsung ndefinisèkaké jembar kolom yakuwi 16,67% saéngga sintaks-é:

{{col-begin}}
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-6}}
...
{{col-end}}

Conto panggunaan prasaja cithakan otomatisBesut

Cithakan {{col}} sing dikanthèni parameter gunggung kolom sing dikarepaké otomatis mbagi tulisan ing sangisoring cithakan kasebut nganti {{col}} dadi X bagéyan sing dikarepaké:

{{col|3}}
...
{{end-col}}

Otomatis mbagi tulisan ing antara kaloro cithakan kasebut dadi 3 kolom

Deleng ugaBesut