Tuduhaké menu pokok

Pokémon Go (kondhangé Pokémon GO) ya iku dolanan nganggo dhasar panggon lan luwih nyata kanggo piranti mobil, dirembakaké déning Niantic kanggo iOS lan sistem laku Android. Digebyakaké méh wilayat ing donya ing Juli 2016. Lumrahé dimainké ing tilpun mobil, pemainé nganggo piranti GPS lan kodhak kanggo moto, tandhing, lan nggladhi sato, mau Pokémon, sing kétok ing layar kaya pemainé lan Pokémoné ana ing panggon saknyatané. Dolanan iki free-to-play (ora mbayar), sanadyan in-app purchases (bayar) manawa ana tambahan.

Pokémon Go digebyakaké ing akèh delengan. Pandeleng ngalem lan nyurung luwih sregep ing donya tenanan, sambi ngèlingaké prakara tèknis kanthi cetha nalika dibabar. Dolanan iki kanthi rikat bangét dadi salah sijiné aplikasi sing dinggo sawisé dibabar lan diunduh luwih 40 yuta manungsa ing donya. Dolanan iki kondhang dhasar panggon lan dolanan luwih nyata ngangkat kegiyatan fisik. Lan uga narik prakara amarga dadi penyebab kacilakan mobil lan ngganggu bebrayan ing panggon sing padha, kaya ta U.S. Holocaust Museum in Washington, DC.