Polandball

Polandball, uga ditepungi mawa jeneng countryball, iku siji internet meme sing digawé siji naraguna internèt lan asalé saka forum /int/ saka situs wèb Jerman Krautchan.net ing paruh kapindho taun 2009. Manifèstasi internet meme iki bisa ditemoni minangka komik-komik online. Ing komik-komik iki, nagara-nagara disajèkaké minangka paraga awujud bunder-bunder sing komunikasi nganggo basa Inggris sing ala. Komik-komik iki ngenyèk stéréotip nagara-nagara iki lan gayutan internasional. Gaya nggambar komik iki bisa diarani Polandball (sanadyan Polen ora dadi paraga komik iki) utawa countryball.

User-generated representation of Polandball.

RéferènsiBesut


Pranala njabaBesut