Tuduhaké menu pokok

Prasasti Nusantara punika prasasti ikang ngadahi asal-usul ing tlatah saubengipun Nusantara. Prasasti-prasasti punika kaserat déning aksaraserta basa-basa ingkang taksih tulèn basa Nusantara lan basa-basa manca, tuladhanipun basa Sansekarta.Ing ngandap punika pratélan salah satunggalipun prasasti Nusantara ingkang sanget wigati utawi menarik. Sedanten taun ingkang kasebat ing ngandap punika taun masehi

Basa SansekertaBesut

Basa MelayuBesut

Prasasti-prasasti punika migunakaké basa Melayu, ugi basa Melayu Kuna utawi Melayu Klasik (Pertengahan).

Basa JawaBesut

Prasasti-prasasti punika migunakaké basa Jawa, Jawa Kuna (Kawi) utawi énggal.

Basa BaliBesut

Basa SundaBesut

Basa PortugisBesut

Préksani ugiBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Situs Kabupatèn Batang, diakses 7 Juni 2007
  2. Boechari 1966. Preliminary report on the discovery of an Old-Malay iscription at Sodjomerto. Majalah Ilmu-ngèlmu Sastra 2:241-248
  3. a b c d e Situs "The History of Pasuruan Regency"
  4. a b Intrik Berdarah Tak Jemu-jemu, artikal pada Kompas Online