Pratélan kabiskopan ing Iran

Pratélan kabiskopan ing Iran yaiku pratelan sing ngalebokake lan njlèntrèhaké pambagian kanggo wilayah administratif Greja Katulik Roma sing dipimpin dening biskop utawa ordinaris ing Iran.

Konferensi para biskop Iran gabung ing Konferensi Waligreja Iran.

Saiki ana 6 yurisdiksi, sing ngeliputi 2 kabiskopan agung metropolit, 2 kabiskopan agung, lan 2 kabiskopan suffragan.

Pratelan yurisdiksiBesut

Ritus LatinBesut

Yurisdiksi Tahta Suci

Greja Katulik KaldeaBesut

Provinsi Grejawi Teheran
Provinsi Grejawi Urmya
Bertanggung jawab marang Patriark

Greja Katulik ArmeniBesut

Provinsi Grejawi Kilikia

Deleng ugaBesut

Pranala jabaBesut

Cithakan:Iran-stub