Pratélaning Situs Warisan Donya ing Praja-Praja Arab

Ing ngisor iki pratélan Situs Warisan Donya UNESCO ing nagara-nagara Arab

AlgeriaBesut

BahrainBesut

MesirBesut

IrakBesut

Otoritas PalestinaBesut

  • (Kutha tuwa (The Old City) ing Jerusalem iku dumunung ana ing tlatah Jerusalem Wétan, sing ana ing sangisoré kendhali Israèl wiwit taun 1967, nanging isih durung diakoni minangka tlatah Israèl déning PBB lan sawatara nagara. Situs iki diusulaké dadi situs warisan donya ing taun 1981 déning Jordania, sing njabel klaim-é marang tlatah iki ing taun 1988.)

YordaniaBesut

LibanonBesut

 
Baalbek

LibiaBesut

MauritanisBesut

MarokoBesut

OmanBesut

SudanBesut

SuriahBesut

TunisiaBesut

YamanBesut

Situs Arab sajeroning bebayaBesut

  • Abu Mena (Mesir)
  • Ashur (Qal'at Sherqat) (Irak)
  • Samarra Archaeological City (Iraq)
  • Kutha tuwa Jerusalem lan témboké (Palestina)
  • Kutha sajarah Zabid (Yaman)

[1]

RujukanBesut