Prau panumpes Jepang Tokitsukaze (1939)

prau taun 1939

Prau Tokitsukaze (時津風? Angin duwe bathi) iku prau panumpes klas Kagerō kang kaanggo nalika Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kamaharajan Jepang. Prauné minangka prau angka sepuluh ing klas Kagerō. Prauné minangka prau angka loro kang kaaran mitrut jenengé "Tokitsukaze".

Lukisan prau panumpes Jepang Tokitsukaze.

Tokitsukaze kapernahaké rikala 20 Fèbruari 1939 déning Uraga Dock Company; banjur kababar rikala 10 Novèmber 1939. Prau iki kinepyakaké rikala 15 Dhésèmber 1940 ing pamangkuné Lètnan Kolonèl Giichirou Nakahara[1]. Prau iki kèrem rikala 3 Maret 1943 ing Perang Sagara Bismarck (07°16′S 148°15′E / 7.267°S 148.250°E / -7.267; 148.250).[2]

RéferensiBesut

  1. "12月(2)". www.jacar.archives.go.jp. Dibukak ing 2019-05-23.
  2. Nevitt, Allyn D. (1998). "Prau panumpes Jepang Tokitsukaze (1939) ing Combinedfleet.com". Kuchikukan!. www.combinedfleet.com. Dibukak ing July 5, 2010.

Wacan liyanéBesut

  • Chesneau, Roger, ed. (1980). Conway's All the World's Fighting Ships 1922–1946. Greenwich, UK: Conway Maritime Press. ISBN 0-85177-146-7.
  • Jentschura, Hansgeorg; Jung, Dieter & Mickel, Peter (1977). Warships of the Imperial Japanese Navy, 1869–1945. Annapolis, Maryland: United States Naval Institute. ISBN 0-87021-893-X.
  • Brown, David (1990). Warship Losses of World War Two. Naval Institute Press. ISBN 1-55750-914-X.
  • Whitley, M. J. (1988). Destroyers of World War 2. Annapolis, Maryland: Naval Institute Press. ISBN 0-87021-326-1.

Pranala njabaBesut