Tuduhaké menu pokok

Préfèktur Chiba (千葉県 Chiba-ken?) inggih punika prefektur Jepang ingkang mapan wonten ing laladan Tokyo-Yokohama, Pulo Honshu, Jepang [1]. Kutha krajanipun punika kutha Chiba. Prefektur Chiba jumeneng nalika tanggal 15 Juni 1873 kanthi gabungan antawisipun Prefektur Kisarazu lan Prefektur Inba. Penduduk Chiba punika salah satunggal ingkang paling sugih ing Jepang. PDB per kapita punika ¥3,1 juta (kirang langkung Rp 270 juta), paling ageng angka gangsal ing Jepang. Tokyo Disney Resort ingkang kapérang dados Disneyland Tokyo lan DisneySea Tokyo mapan wonten ing Urayasu celak kaliyan watesing sisih kilèn prefektur.

Prefektur {{{Name}}}
Trankripsi Jepang
 • Rōmaji Chiba-ken
Official logo of Prefektur {{{Name}}}
Lambang Préfèktur Chiba
Location of Prefektur {{{Name}}}
negara Jepang
 • Urut laladan {{{AreaRank}}}
Kodhe ISO 3166 JP-12
Munisipalitas 57

Isi

KuthaBesut

DistrikBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 13 Fèbruari 2013)
  2. Ichikawa, (dipunakses tanggal 17 Fèbruari 2013)

Pranala njawiBesut