Préfèktur Ibaraki

(Kaelih saka Prefektur Ibaraki)

Préfèktur Ibaraki (茨城県 Ibaraki-ken?) inggih punika satunggaling prefektur ing Jepang ingkang mapan wonten ing wewengkon Kanto, Pulo Honshu, Jepang [1][2]. Kutha krajan prefektur ing Mito.

Prefektur Ibaraki
Peta Prefektur Ibaraki


Ibaraki Prefecture
茨城県
Prefecture
Trankripsi Japanese
 • Japanese茨城県
 • RōmajiIbaraki-ken
Gendéra Ibaraki Prefecture
Gendéra
Official logo of Ibaraki Prefecture
Symbol
Location of Ibaraki Prefecture
CountryJapan
RegionKantō
IslandHonshu
CapitalMito
SubdivisionsDistricts: 7, Municipalities: 44
Pamaréntahan
 • GovernorKazuhiko Ōigawa
Laladan
 • Gunggung6,097,19 km2 (2,35.414 sq mi)
 • Urut laladan24rd
Cacah warga (June 1, 2019)
 • Gunggung2,871,199
 • Urut pepadhet11th
 • Pepadhet0,47/km2 (1,2/sq mi)
Kodhe ISO 3166JP-08
Situs wèbwww.pref.ibaraki.jp Cithakan:Infobox region symbols

SajarahBesut

Prefektur Ibaraki naté kondhang minangka Provinsi Hitachi sadèrèngipun pambusakan sistem han lan dipun-ginakaken sistem prefektur ing taun 1871.

GéografiBesut

Prefektur Ibaraki kalabet pérangan ingkang paling lèr saking Wewengkon Kanto. Prefektur punika ndawa ing antawisipun Prefektur Tochigi lan Samodra Pasifik ugi winatesan ing sisih lèr lan kidul déning Prefektur Fukushima lan Prefektur Chiba. Pérangan paling lèr saking prefektur punika kalebet pagunungan. Nanging kathahipun punika dhataran andhap mawi kathah tlaga.

Kutha-kuthaBesut

Kutha alit lan désaBesut

Wonten ing ngandhap punika kalebet kutha alit lan désa ing saben distrik.

PanggabunganBesut

(dumugi 01/02/06)

ÉkonomiBesut

Industri ing Ibaraki inggih punika ènergi, mliginipun ènergi nuklir, produksi, lan ugi indhustri kimia lan mesin. Perusahaan Hitachi jumeneng ing kutha Ibaraki kanthi nama ingkang sami.

DhémografiBesut

Populasi Ibaraki sansaya inggil sesarengan kaliyan pawiyaran Wewengkon Metropolitan Tokyo.

BudayaBesut

Dhaharan ingkang kondhang inggih punika natto saking Mito, semangka asil produksi Kyowa (kagabung ing Chikusei), lan kastanye ingkang tuwuh wonten ing wewengkon Nishiibaraki. Wonten sapérangan kastil ingkang sampun ambruk kados ing Mito, Kasama, lan Yuki. Kasama ugi kondhang minangka Shinto alan budaya seni.

PariwisataBesut

Simbol PrefekturalBesut

SanèsipunBesut

Cathetan sukuBesut

  1. Mengenal Prefektur di Jepang, (dipunakses tanggal 13 Fèbruari 2013)
  2. Jepang, (dipunakses tanggal 13 Fèbruari 2013)

Pranala njawiBesut