Tuduhaké menu pokok
województwo lubelskie
Lubelskie flaga.png Lubelskie herb.png
Gendéra Provinsi Lublin Lambang Provinsi Lublin
Lublin Voivodship.png

Provinsi Lublin ing Polen

Katrangan cekak
Kutha krajan Lublin
Jembar 25,155 km²
Padunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


2.185.000
135/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


4
20

Kalurahan 213
Babagan administratif

Lubelskie powiaty.png

Provinsi Lublin (Polen województwo lubelskie) iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Lublin. Sing ndunungi cacahé ana 2.185.000 jiwa.

SajarahBesut

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999. Mbiyen sadurungé Perang Donya II, tlatah kéné mayoritasé kaum Yahudi.