Provinsi Lublin

województwo lubelskie
POL województwo lubelskie flag.svg POL województwo lubelskie COA.svg
Gendéra Provinsi Lublin Lambang Provinsi Lublin
Lublin Voivodship.png

Provinsi Lublin ing Polen

Katrangan cekak
Kutha krajan Lublin
Jembar 25,155 km²
Padunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


2.185.000
135/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


4
20

Kalurahan 213
Babagan administratif

Lubelskie powiaty.png

Provinsi Lublin (Polen województwo lubelskie) iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Lublin. Sing ndunungi cacahé ana 2.185.000 jiwa.

SajarahBesut

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999. Mbiyen sadurungé Perang Donya II, tlatah kéné mayoritasé kaum Yahudi.