Tuduhaké menu pokok
województwo dolnośląskie
POL województwo dolnośląskie flag.svg Lower Silesia-CoatOfArms.png
Gendéra Provinsi Silesia Hilir Lambang Provinsi Silesia Hilir
Wojewodztwo dolnoslaskie.png

Provinsi Silesia Hilir ing Polen

Katrangan cekak
Kutha krajan Wrocław (Breslau)
Jembar 19.946 km²
Padunung

 - Cacah (2003)
 - Kapadhetan


2.888.232 jiwa
144,8/km²

Powiat

 - Kutha otonom
 - Kabupatèn


3
26

Kalurahan 169
Babagan administratif

Dolnoslaskie powiaty.png

Provinsi Silesia Hilir utawa provinsi Silesia Ngisor (Polen województwo dolnośląskie) iku provinsi utawa angka woiwoda-n ing Polen. Provinsi iki kutha krajané Wrocław (Breslau). Sing ndunungi cacahé ana 2.888.232 jiwa.

SajarahBesut

Provinsi iki diadegaké ing taun 1999. Sadurungé taun 1945, provinsi iki tlatah Jerman lan diarani provinsi Niederschlessien, péranganing Karaton Prusia.