Gunung Pumori inggih punika salah satunggaling gunung ingkang populer wonten ing saperanganipun gunung ingkang gadhah inggil langkung saking 7000 mèter.[2] Paminggah anggènipun minggah gunung punika boten radi kangelan, amargi rutenipun ingkang gampil dipunminggahi. GUnung Pumori papanipun manggèn wonten ing sisih kilenipun GUnung Everest, ing watesanipun antawisipun Nepal kaliyan Tibet.[2]

Pumori
Mt Pumori.jpg
View from Pumori Base Camp, Khumbu Valley
Titik dhuwur dhéwé
Èlevasi7,161 m (23,494 ft)
Prominèn1,278 m (4,193 ft) [1]
Géografi
Pumori kapernah ing Nepal
Pumori
Pumori
Location in Nepal
LocationNepal-Tibet
Parent rangeHimalayas
Panjatan
Panjatan pisanan1962 by Gerhard Lenser
Rute gampang dhéwésnow/ice climb
Gunung Pumori naliks wulan oktober 1999
Gunung Pumori naliks wulan tanggal 15 Maret 2005
Gunung Pumori saking Kala Pattar

Cathetan sukuBesut

  1. "Pumori, China/Nepal" The prominence value given here of 1,278 m is based on elevation of 7,138 m. Peakbagger.com. Retrieved 2012-01-22.
  2. a b [1](dipunundhuh tanggal 12 November 2012) Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "internet 1" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda