Queso blanco

Sapi

Queso blanco
Queso fresco.JPG
A plate of Queso fresco
WewengkonLatin America
Sumberé susuCows
Symbol question.svg Médhia magepokan ing Wikimedia Commons
Queso blanco
Queso fresco.JPG Sepiring fresco Queso
Wilayah Amerika Latin
Sumber susu Media sing gegandhengan ing Wikimedia Commons

Queso blanco ( pangucap cara Spanyol: [ˈkeso ˈβlaŋko] ), secara harfiah keju putih ing basa Spanyol, bisa nyebut macem-macem jinis keju sing mung duwe sipat warna putih. Keju khusus sing diarani gumantung saka wilayah kasebut.Queso blanco dianggep minangka keju sing luwih gampang, amarga ora mbutuhake penanganan sing ati-ati lan ora mbutuhake rennet utawa budaya bakteri. Biasane digawe kanthi panas susu seger nganti umob, nambah agen asam kayata cuka, aduk nganti kari, banjur selehake cures ing cheesecloth sajrone telung nganti limang jam. Keju sing kaya ngono uga dikenal kanthi sebutan "keju tas", amarga keju biasane digantungake ing kanthong cheesecloth kanggo dibuwang. Akeh juru masak omah Meksiko nggawe dhewe tinimbang tuku; yen digawe kanggo mangan sore, asring disiapake ing wayah awan lan ditinggalake nganti saluran sore. Amarga rusak banget, kudu digawe adhem utawa digunakake langsung yen wis entek.