Radèn Kajoran

Radèn Kajoran, uga dikenal kanthi jeneng Panembahan Rama (seda 14 September 1679) ya iku ulama saka Kajoran (saiki klebu laladan Klaten) kang melu ngraman bebarengan karo Trunajaya marang Amangkurat I ing Plered sasi Juni 1677. Wulan September 1679 barisane kasil ditelukake dening pabarisan gabungan Walanda, Jawa lan Bugis ing Mlambang.[1]

RujukanBesut

  1. "Kajoran Melawan". Historia - Majalah Sejarah Populer Pertama di Indonesia (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-03-18.