Rad ing Éropah

Organisasi iki béda karo Pasamuan ing Éropa lan Rad Uni Éropa

Rad ing Éropa (Inggris European Council) iku sawijining organ Uni Éropa. Organisasi iki ditugasi ngurusi garis gedhé kawicaksanan lan prioritas pulitik Uni Éropa (UE). Organisasi iki ngandhut kepala-kepala nagara UE, karo Présidèn Rad ing Éropa lan Présidèn Komisi Éropa. Timbalan Dhuwur (High Representative) Uni kanggo Urusan Nagara Ngamanca lan Kawicaksanan Katentreman uga mèlu rapat. Lembaga iki diadegaké kanthi informal nalika ana puncak lan diresmèkaké kanthi formal minangka lembaga in taun 2009 mawa Prajanjèn Lisboa. Ing taun 2016 Présidèn Rad ing Éropa iku Donald Tusk saka Polen.

RéferènsiBesut

Pratélan tetembunganBesut

Pranala njabaBesut