Rambut utawa réma tukul ing mèh kabèh pérangan awak, kajaba èpèk-èpèk lan sikil, mata, lan lambé.[1] Rambut kang ana sirah ndadèkaké tetep ngrasa anget. Rambut kang ana ing irung, kupéng lan sakiwa-tengené mata asring uga karan wulu, gunané nglindungi organ-organ mau lan partikel-partikel liyané.[1] Alis lan wulu mata nglindungi mata kanthi cara ngurangi cahya lan partikel kang ngenani organ paningal mau. Semono uga, rambut-rambut alus kang ana ing awak nyediakaké kangetan lan perlindungan kanggo kulit.[1] Rambut uga dadi bantalan kang nglindungi awak saka tatu.[1]

Rambut

Pérangan-pérangan rambutBesut

  • Hair shaft utawa batang rambut ya iku pérangan rambut kang metu saka lan ana ing sakduwuré kulét.[1]
  • Arrector pili muscle utawa otot areaktor pili ya iku otot cilik kang nèmpèl ing folikel rambut.[1]
  • Sebaceous gland utawa klanjer lenga ya iku klanjer micrisopik kang fungsiné ngetokaké sebum (lenga) lan uga kanggo nglindungi saka kuman.[2]
  • Hair follicle utawa folikel rambut ya iku kantung cilik wadhah kanggo oyot rambut.[1]
  • Hair papilla ya iku pérangan kng ana ing folikel paling ngisor lan tugasé nampa nutrisi saka folikel. Ing kéné panggonan rambut sakbeneré tukul.[1]

Cathetan sikilBesut

  1. a b c d e f g h http://www.hd.co.id/info-keséhatan/tentang-rambut
  2. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng iternet1

Pranala njabaBesut

http://www.hd.co.id/info-keséhatan/tentang-rambut