Rangkul

Rangkulan minangka salah sawijining wujud rasa katresnan, universal ing komunitas manungsa, ing endi ana loro utawa luwih wong sing genggeman ing gulu, punggung, utawa pinggul lan saling nyekel. Yen luwih saka rong wong melu, bisa uga diarani rangkulan klompok .

Rangkulan sing nyenengake ing antarane kanca loro ing pesta
Pelukan sawise pertandingan voli ing Kanada
Pelukan sawise konser ing Amerika Serikat.
Rangkulan ing Argentina
Rangkulan sawise game basket ing Amerika Serikat.
Klompok klompok ing antarane para pemuda, nuduhake kekancan sing raket
Pelukan nalika konser ing Italia.