Ratu Ageng ya iku sesebutaning pramèswarining ratu sing wis randha.[1] Bisa uga sebutan kanggo ibu saka panguwasa monarki sing isih jumeneng. Panganggo sebutan iki maneka warna gumantung adat lan kahanan.

Senajan

Ratu Ageng ing Kasultanan Mataram

Ratu Ageng ing Kasultanan Ngayogyakarta

Asma timur sebutan prameswari sebutan ratu ageng surut
Ratu Ageng Tegalreja 17 Okt 1803[2]
Ratu Kedhaton 1814 - Ratu Ageng Hamengkubuwana III 12 Juli 1820[2]
Ratu Ibu

1822 - Ratu Ageng Hemngkubuwana IV

20 Juni 1826[2]
Ratu Kencana 1826 - Ratu Ageng Hamengkubuwana V

RujukanBesut

  1. Poerwadarminta. Baoesastra Djawa - 1939.
  2. a b c Carey, P. B. R. (2011). Kuasa ramalan : Pangeran Diponegoro dan akhir tatanan lama di Jawa, 1785-1855 (Cet. 1 ed.). Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia bekerja sama dengan Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde. ISBN 978-979-9103-93-2. OCLC 794211461.