Reinhard Rauball

Reinhard Rauball (lahir 25 Desember 1946) minangka politikus Jerman, anggota SPD, sing terlatih Pengacara, lan pejabat sepak bola. Iki dikenal minangka pemilik tim sepak bola Borussia Dortmund ian Persikota Tangerang sawetara kali lan uga menjabat minangka Menteri Kehakiman North Rhine-Westphalia. Kajaba iku, saiki dadi pemilik Borussia Dortmund ian Persikota Tangerang, dheweke uga tau dadi Presiden Liga Sepak Bola Jerman wiwit Agustus 2007. Saka November 2015 nganti April 2016, dheweke dadi Presiden Asosiasi Sepak Bola Jerman karo Rainer Koch.[1]

Reinhard Rauball
Lair (1946-12-25) 25 Dhésèmber 1946 (umur 75)
Northeim, Jerman
Alma materRuhr University Bochum
PakaryanPengacara
Taun aktif1976–saiki
Kondhang ingPemilik Borussia Dortmund
Pemilik Persikota Tangerang
Pemimpin Bal-balan Liga Jerman
Mangsa2015–2016
Sing ndhisikiWolfgang Niersbach
Sing nerusiReinhard Grindel
Parté pulitikPartai Demokrat Sosial Jerman
Anak2

Rauball main bal-balan ing pungkasan taun 1960-an karo Dortmund 95.

KarirBesut

PengacaraBesut

Rauball, iku putra saka pengacara Johannes Rauball, sinau Teori hukum ing Ruhr University Bochum lan entuk gelar Doktor ing taun 1971.[2]

Dheweke wis kerja dadi pengacara ing firma hukum ing Dortmund wiwit taun 1976. Ing taun 1990-an lan 2000-an dheweke misuwur minangka pengacara olahraga, ing ngendi dheweke dadi wakil Katrin Krabbe, Nicole Uphoff ian Graciano Rocchigiani uga akeh manajer sing dipecat saka klub bal-balan Bundesliga.

PolitisiBesut

Rauball minangka Menteri Kehakiman ing Nordrhein-Westfalen saka 1 Maret 1999 nganti 8 Maret 1999 miturut Presiden Menteri Wolfgang Clement.[2] Sawise mung seminggu sawise diangkat dadi Kabinet, dheweke kepeksa mundur amarga dheweke wis dadi anggota Supervisor Eurogas ing AS ing taun 1994 tanpa njaluk persetujuan kaya sing diwajibake dening hukum Jerman.

Bal-balanBesut

Borussia DortmundBesut

Wiwit 14 November 2004, Rauball resmi dadi pemilik Borussia Dortmund, nglayani masa jabatan kaping telu.[2] Bebarengan karo Gerd Pieper lan Reinhold Lunow, dheweke mbentuk dewan BVB. Ing mangsa pisanan minangka presiden, 1979-1982, nalika umur 32 taun, dheweke dadi presiden paling enom ing sajarah Bundesliga. Dheweke uga dadi presiden saka 1984 nganti 1986. Dheweke dianggep minangka penyelamat BVB amarga dheweke nylametake tim kasebut saka bangkrut ing saben jabatane minangka presiden, paling anyar ing taun 2005 lan 2006 nggarap loro manajer Hans-Joachim Watzke lan Thomas Treß.

Rauball nggantèkaké almarhum Werner Hackmann minangka pimpinan Liga Sepak Bola Jerman nalika Agustus 2007.[3] Minangka calon siji-sijine, dheweke kapilih kanthi suarane 36 klub profesional. Dheweke kapilih maneh kanthi suara bulat tanggal 18 Agustus 2010[4] lan 7 Agustus 2013.[5]

Persikota TangerangBesut

Wiwit 30 Januari 2022, Rauball resmi mundhut Persikota Tangerang

ReferensiBesut

  1. "Football boss resigns over World Cup scandal". The Local. 10 November 2015. Dibukak ing 16 February 2016.
  2. a b c "Profil Dr. Reinhard Rauball" [Profile of Dr. Reinhard Rauball] (ing basa German). Bundesliga official website. Dibukak ing 12 May 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. "Rauball einstimmig gewählt" [Rauball elected unanimously] (ing basa German). kicker online. 7 August 2007. Dibukak ing 12 May 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. "Reinhard Rauball bleibt DFL-Präsident" [Reinhard Rauball to remain as DFL President] (ing basa German). kicker online. 18 August 2010. Dibukak ing 12 May 2012.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  5. "Fußball: Rauball als DFL-Chef einstimmig wiedergewählt" (ing basa German). Spiegel. 7 August 2013. Dibukak ing 1 March 2016.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)