Retino Diabetik

Retino diabetik iku kerusakan ing mata kang bisa njalari "kebutaan". Penyakit iki disebabaké diabetes kang wis kronis. Para penderita diabetes tipe 1 lan diabetes tipe 2 ana resiko kena penyakit iki. Penyakit iki disebabaké rusaké pembuluh getih ing rétina. Cairan saka pembuluh getih bakal njalari bercak-bercak ing retina, merga pandelengané ora jelas manèh. Ing tingkat lanjuté ana pembuluh getih anyar kang ringkih, sakmisalé pembuluh getih iku pecah njalari pendharahan. Ing fase awal bisa ditambani nganggo laser, nanging ing fase lanjutan kadang butuh operasi vitréktomi

Photographic image of the patient left eye showing optic atrophy without diabetic retinopathy Wolfram syndrome.jpg

Tandha-tandhaBesut

  • Pandelengané ora genah
  • Katon ana bintik-bintik kang ngambang ing pandelengan
  • Ana pendharahan ing mripat

Cara nyegahBesut

Ngontrol kandhungan gula lan tekanan getih

PangobatanBesut

Cathetan sukuBesut