Robert David "Robbie" Keane (wonten ing basa Irlandia: Roibéard Daithí Ó Catháin; lair ing Tallaght, Dublin, 8 Juli 1980; umur 40 taun) inggih punika juru main bal-balan saking Irlandia ingkang sapunika main ing klub bal Tottenham Hotspur.[1] Keane ugi main wonten ing tim nasional bal-balan Irlandia.[1] Wonten ing tim nasional, Keane pikantuk amanah minangka kapten. Keane dados juru main bal ingkang nglebetaken gol ingkang kathah piyambak tumrap tim nasional. Keane punika juru main bal ingkang gadhah posisi minangka stiker kaping.[1]

Robbie Keane
Robbie Keane 2011.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Robert David Keane
Tanggal  lair (1980-07-08) 8 Juli 1980 (umur 40)
Papan  lair    Dublin,  Republik Irlandia
Dhuwur 5 ft 9 in (1.75 m)
Posisi main Second Striker
Club information
Klub saiki Pensiun
Nomer 7
Klub remaja

1995–1997
Crumlin United
Wolverhampton Wanderers
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1997–1999
1999–2000
2000–2001
2001
2001–2002
2002–2008
2008–2009
2009-2010
2010-2012
2012-2016
2017-2018
Wolverhampton Wanderers
Coventry City
Internazionale
Leeds United (dipunampilaken)
Leeds United
Tottenham Hotspur
Liverpool
Tottenham Hotspur F.C.
Glasgow Celtic
LA Galaxy
ATK Indhia
073 (24)
031 (12)
006 0(0)
018 0(9)
028 0(4)
197 (80)
000 0(0)
   
Tim Nasional2
1999–2012 Irlandia 081 (33)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 18:26, 21 Sèptèmber 2020 (UTC).
2 National team caps and goals correct
as of 18:26, 21 Sèptèmber 2020 (UTC).
* Panampilan (Gol)

Karier klubBesut

Keane miwiti karieripun ing jagad bal-balan kanthi main ing sekolah bal-balan ing laladan kidul Dublin Crumlin United, bakataipun ngembang ing yuswa ingkang taksih enem.[2] Keane angsal tawaran saking kalih klub, Liverpool lan Wolverhampton Wanderers, nanging Keane langkung milih main ing klub divisi satunggal Wolverhampton Wanderers, amargi ajrih saingan kaliyan juru main utami saking klub Liverpool.[3] Pungkasanipun Keane, ingkang nalika samanten nembé 15 taun milih klub Wolverhampton, lan mlebet ing tim junior.[4] Karier Keane dados saé nalika main ing tim junnior lan main ing debut internasional nalika yuswa 17 taun. debut punika kalaksanan ing tanggal 19 Agustus 1997, lan Keane saged nglebetaken kalih gol ing gawang Norwich City. Ing mangsa salajengipun Keane main bal kanthi saé sanget saéngga pikantuk gaji ingkang ageng saking manajer Wolves Collin Lee.[5] Keane dados juru main ingkang nglebetaken bal ingkang kathah piyambak ing klubipun, kanthi 16 gol ing mangsa 1998-1999.[3] Amargi keane saged main kanthi saé, kathah klub-klub bal ageng ingkang badhé tumbas Keane. Kanthi kontrak ingkang taksih turah tigang taun, Wolves nyade Keane dhateng tim sanès.[6]

Satunggal minggu sadèrèngipun mangsa kompetisi 1999-2000 dipunwiwiti, Keane dipunsade dhateng klub Liga Inggris Coventry City kanthi regi £6 juta.[6] Sasampunipun sukses main ing klub punika, kanthi 12 gol ing 34 main tandhing, Keane dados aset paling panas liga Inggris.[6] Keane dados inceran kathah klub ageng.[6]Marcello Lippi pelatih Inter Milan sukses angsal tapak namanipun Keane, kanthi regi £13.[7] nanging ing tim punika Keane boten saged masin kanthi saé. Salajengipun Keane dipusade dhateng Leeds United. Wiwitanipun main ing klub Leeds United Keane saged main kanthi saé, saged nglebetaken 9 gol kanthi 14 main tandhing. Nanging salajengipun Keane boten saged main bal kanthi saé, saéngga dipunsade dhateng Tottenham Hotspur kanthi regi £7 juta. Taun 2002, Keane main ing klub Tottenham Hotspur.[1] Ing tim punika Keane main enem taun.[1] Nalika mangsa 2007-2008, Keane saged nglebetaken 23 gol ing satunggal mangsa, ugi sukses damel gol ingkang kaping 100 ing Liga Inggris.[1] Taun 2008, Keane pindah dhateng Liverpool.[1] Ing klub punika keane namung enem sasi kemawon lan wangsul malih dhateng klub Tottenham Hotspur.[1][8]

Jroning AngkaBesut

KlubBesut

Panampilan lan gol adhedhasar klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala nasional Piyala Liga Bawana Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Wolverhampton Wanderers 1997–98 Dhivisi Utama 38 11 3 0 4 0 45 11
1998–99 Dhivisi Utama 33 11 2 2 4 3 39 16
1999–2000 Dhivisi Utama 2 2 1 0 3 2
Wolverhampton Wanderers total 73 24 5 2 9 3 87 29
Coventry City 1999–2000 Liga Primèr Inggris 31 12 3 0 0 0 34 12
Inter Milan 2000–01 Serie A 6 0 3 1 1 1 4 1 14 3
Leeds United (silih) 2000–01 Premier League 18 9 2 0 20 9
Leeds United 2001–02 Premier League 25 3 0 0 2 3 6 3 33 9
2002–03 Liga Primèr Inggris 3 1 3 1
Leeds United gunggung 46 13 2 0 2 3 6 3 56 19
Tottenham Hotspur 2002–03 Liga Primèr Inggris 29 13 1 0 2 0 32 13
2003–04 Liga Primèr Inggris 34 14 3 1 4 1 41 16
2004–05 Liga Primèr Inggris 35 11 6 3 4 3 45 17
2005–06 Liga Primèr Inggris 36 16 1 0 1 0 38 16
2006–07 Liga Primèr Inggris 27 11 5 5 3 1 9 5 44 22
2007–08 Liga Primèr Inggris 36 15 3 2 5 2 10 4 54 23
Liverpool 2008–09 Liga Primèr Inggris 19 5 1 0 1 0 7 2 28 7
Tottenham Hotspur 2008–09 Liga Primèr Inggris 14 5 14 5
2009–10 Premier League 20 6 2 1 3 2 25 9
Celtic (silih) 2009–10 Liga Primèr Sekotlen 16 12 3 4 0 0 19 16
Tottenham Hotspur 2010–11 Liga Primèr Inggris 7 0 1 1 5 0 13 1
Tottenham Hotspur gunggung 238 91 21 12 23 10 24 9 306 122
West Ham United (silih) 2010–11 Liga Primèr Inggris 9 2 1 0 10 2
LA Galaxy 2011 Major League Soccer 4 2 0 0 3 1 4 1 11 4
Aston Villa (silih) 2011–12 Liga Primèr Inggris 6 3 1 0 7 3
LA Galaxy 2012 Major League Soccer 28 16 0 0 3 1 6 6 37 23
2013 Major League Soccer 23 16 0 0 5 3 2 0 30 19
2014 Major League Soccer 29 19 1 0 2 2 5 2 37 23
2015 Major League Soccer 24 20 2 3 1 2 1 0 28 25
2016 Major League Soccer 17 10 0 0 2 0 3 0 22 10
LA Galaxy gunggung 125 83 3 3 16 9 21 9 165 104
ATK 2017–18 Liga Super Indhia 9 6 2 2 11 8
Gunggung karir 578 251 45 24 36 17 57 24 21 9 737 325

NagaraBesut

Panampilan lan gol adhedhasar Tim Nasional lan taun
Tim Nasional Taun Panampilan Gol
Republik Irlan 1998 5 2
1999 8 3
2000 9 2
2001 7 1
2002 11 6
2003 7 4
2004 10 6
2005 7 1
2006 6 4
2007 8 3
2008 7 3
2009 11 6
2010 8 4
2011 10 8
2012 8 1
2013 9 8
2014 7 3
2015 5 2
2016 3 1
Gunggung 146 68

Cathetan sukuBesut

  1. a b c d e f g h Robbie Keane dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  2. Keane: Move was a dream dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  3. a b 10 Things you need to know about Robbie Keane dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  4. Ten things you did not know about Robbie Keane dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  5. Football: Lee draws small comforts dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  6. a b c d Rumours that Keane soon to join Premiership club dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  7. Keane in £13m Inter Switch dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)
  8. Robbie Keane Akui Akan Hengkang dari Tottenham dipunundhuh tanggal 7 Juli 2011)

Pranala njawiBesut

Robbie Keane
Profil  resmi ing situs web Liverpool