Roberto Carvalho de Azevêdo [lower-alpha 1] (pangucapan ing basa Portugis: [ʁoˈbɛʁtu azeˈvedu]; lair 3 Oktober 1957; umur 62 taun), iku sawijining diplomat lan wakil Brasil ing Organisasi Padagangan Donya (WTO) wiwit taun 2008.[1] Nalika sasi Mèi 2013, dhèwèké kapilih minangka Dirèktur Jèndral Organisasi Padagangan Donya nggantèkaké Pascal Lamy.[2]

Roberto Azevêdo
Roberto Azevedo cropped.jpg
Dirèktur Jèndral Organisasi Padagangan Donya
Wiwit linggih
1 September 2013
SadurungéPascal Lamy
Rerincèn dhiri
LairRoberto Carvalho de Azevêdo
(1957-10-03) 3 Oktober 1957 (umur 62)
Salvador, Bahia, Brasil
Warga nagaraBrasil
BangsaBrasil
SisihanMaria Nazareth Farani Azevêdo
PanggaotaDiplomat

KarirBesut

Roberto nggabung karo misi diplomatik Brasil nalika taun 1984 lan banjur tugas ing kadhutan Brasil ing Washington D.C. (1988-1991), Montevideo (1992–1994), lan ing Jenéwa (1997–2001).[1]

Roberto wis nglungguhi kalungguhan-kalungguhan iki:[1]

  • 1995-1996: Wakil Kepala Staf Babagan Ékonomi kanggo Mantri Manca Negara
  • 2001-2005: Kepala Unit Pangrampungan Sengketa
  • 2005-2006: Dirèktur Dhépartemèn Urusan Ékonomi
  • 2006-2008: Wakil Mantri Perekonomian lan Tèknologi.

Roberto iku salah sawijining négosiator kunci Brasil sajeroning masalah sengketa kapas Brasil-Amérikah Sarékat, sarta sajeroning paslisihan padagangan karo nagara-nagara liyané.[1] Dhèwèké uga dadi négosiator sing makili Brasil ing Ubengan Doha.

CathetanBesut

RéferènsiBesut

  1. a b c d "Biography: Roberto Azevedo" (PDF). WTO. Dijupuk 2013-05-07. 
  2. "WTO names Roberto Azevedo as new head". BBC News Online (UK). 7 May 2013. Dijupuk 2013-05-07. 
Jabatan diplomatik
Kang sadurungé
Pascal Lamy
Dirèktur Jèndral Organisasi Padagangan Donya
2013–saiki
Isih njabat