Rodrigo Duterte

Rodrigo Roa Duterte KGCR (/dəˈtɜːrt/; Tagalog: [roˈdɾigo ɾowa dʊˈtɛɾtɛ]; born March 28, 1945), uga diarani minangka Digong, Rody[1] lan inisial PRRD,[2][3] yaiku pulitikus Filipina sing dadi presidhen Filipina ka-16. Ia menika ketuwa PDP–Laban, parte pulitik pamrentahan ing Filipina. Duterte menika presidhen Filipina kapisan sing teka saka Mindanao[4][5] lan sing paling tuwa, miwiti masa jabatanne ing usia 71 taun; rekor sing sadurunge dipegang dening Sergio Osmeña ing usia 65 taun.[6]

Rodrigo Duterte

ReferensiBesut

  1. Flores, W.L. (June 19, 2016). "President-elect Rody Duterte as dad & memories of his own father". The Philippine Star. Dibukak ing September 15, 2016.
  2. Ramos, Christia Marie (July 26, 2021). "Lacson calls out Duterte, says there is underspending of Bayanihan 2 funds". Inquirer News. Manila, Philippines: INQUIRER.net. Dibukak ing October 28, 2021.
  3. "Go: Pumili ng katimbang ni PRRD sa 2022". Pilipino Star Ngayon (ing basa Filipino). Manila, Philippines: Philstar Global Corp. August 28, 2021. Dibukak ing October 28, 2021.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. "Rodrigo Roa Duterte: 16th President, first Mindanawon to lead the country". MindaNews. Dibukak ing November 16, 2016.
  5. "Official count: Duterte is new president, Robredo is vice president". CNN Philippines. May 27, 2016. Dibukak ing May 27, 2016.
  6. "Sergio Osmeña | president of Philippines". Encyclopædia Britannica. June 3, 2011. Diarsip saka sing asli ing April 6, 2017. Dibukak ing April 6, 2017.

Wacaan tambahanBesut

Pranala jabaBesut