Rodrigo 'Koxa' Augusto do Espírito Santo (lair 22 September 1979) iku paselancar ombak gedhé lan ulah ragawan banyu saka negara Brasil. Rodrigo minangka sing nyitak rekor gelombang paling gedhe sing tau diselancari ing Nazaré, Portugal, tanggal 8 November 2017.

Urip pribadiBesut

Rodrigo 'Koxa' Augusto do Espírito Santo lair ing Jundiaí, Brasil tanggal 22 September 1979, lan miwiti karir surfing nalika taun 1988 ing pesisir Guarujá, Brasil. [1] [2]

Ing tanggal 30 April 2018, Koxa menangaké penghargaan Quiksilver XXL Big Wave, ing Big Wave Awards saka World Surf League (WSL). Gelombang iki diakoni dening hakim-hakim Big Wave Awards Santa Monica, minangka gelombang paling gedhe sing tau kanggo selancar ing sajarah. Saiki dheweke nduweni posisi ing Guinness World Records kanthi gelombang paling gedhe sing tau dadi selancaran ing sajarah World Surf League. [2] [3] [4]

Catetan sikilBesut

  1. jundiaqui.com.br (2018-04-29). "Jundiaiense Rodrigo Koxa é dono da maior onda do surf mundial" (in Portugis). Retrieved 2018-05-01.
  2. a b tvtecjundiai.com.br (2018-04-29). "Surfista nascido em Jundiaí vai para o Guiness com onda recorde" (in Portugis). Retrieved 2018-05-01.
  3. Fox News (2018-04-30). "80 foot monster wave gives brazilian surfer world record, judges say" (in Inggris). Retrieved 2018-05-01.
  4. globoesporte.globo.com (2018-04-30). "Koxa comemora recorde mundial com Oscar do surfe: "Sonho concretizado"" (in Portugis). Retrieved 2018-05-01.