Rompi gondhil

A waistcoat ing Bre ( /ˈwɛskət/ utawa /ˈwstkt/ ; uga disebut weskit [1] ), utawa rompi ing AME, punika sleeveless ndhuwur-awak sandhangan . Iku biasane rusak liwat kaos dress lan necktie lan ngisor jas minangka bagéan saka paling wong kang nyandhang formal . Iki uga ditampilake minangka potongan kaping telu ing setelan santai pria telung potong tradisional. [2] Rompi sing diwenehake bisa uga sederhana utawa hiasan, utawa kanggo santai utawa mewah. [3] Miturut sejarah, rompi bisa dipakai ing papan utawa ing sangisore jas sing luwih gedhe gumantung marang cuaca, panganggo, lan setelan. Klambi resmi awan lan klambi semi-formal umume kalebu klambi warna sing beda, kayata ing wulu utawa dara abu-abu, isih katon nganggo klambi esuk lan setelan ruang ireng . Kanggo dasi putih lan dasi ireng, umume putih lan ireng.

Jaket tradisional, sing bakal nganggo klambi loro utawa jaket lan celonone sing beda

JenengBesut

Istilah rompi digunakake ing Inggris lan akeh negara Komanwel . Istilah rompi digunakake kanthi wiyar ing Amerika Serikat lan Kanada, lan asring dipakai minangka bagean saka busana resmi utawa minangka bagéyan katelu saka suit Lounge saliyane jaket lan clono dowo. [4] Tembung rompi asalé saka basa Prancis veste "jaket, jas olahraga", istilah kanggo rompi-waistcoat ing Prancis dina iki kang "gilet", ing Italia basa veste "jubah, gaun", lan basa Latin vestis. Istilah rompi ing negara-negara Eropa nuduhake kaos A, jinis rompi atletik. Banyan, sandhangan India, umume diarani rompi nganggo basa India India.

RujukanBesut

 
Wanita nganggo jaket denim modern.
  1. Wedgwood, Hensleigh (1855). "On False Etymologies". Transactions of the Philological Society (6): 69.
  2. Gavenas, Mary Lisa (2008). Encyclopedia of Menswear. New York: Fairchild Publications. p. 379. ISBN 978-1-56367-465-5.
  3. Pendergast, Sara; Pendergast, Tom; Hermsen, Sarah (2003). Fashion, Costume, and Culture: Clothing, Headwear, Body Decorations, and Footwear through the Ages. Detroit: UXL.
  4. https://www.etymonline.com/word/vest.