Roti kenthang

Roti kentang minangka salah sawijining jinis roti ing endi glepung kentang utawa kentang ngganti bagean saka glepung gandum biasa. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; refs tanpa jeneng kudu ana isiné Wis dimasak kanthi macem-macem cara, kalebu panggang ing wajan utawa wajan panas, utawa ing oven. Sampeyan uga ragi utawa tanpa ragi, lan uga duwe macem-macem liyane úa panggang menyang iku. Rasio kentang karo glepung gandum beda-beda gumantung saka resep lan resep, sawetara resep duwe mayoritas kentang, lan liyane duwe mayoritas tepung gandum. Sawetara resep mbutuhake kentang tumbuk, lan liyane njaluk serep kentang sing kurang banyu. Kasedhiya minangka produk komersial ing pirang-pirang negara, kanthi variasi bahan, metode masak, lan variabel liyane. Kentang roti dadi kanthi manéka jeneng, regional, kalebu slims, fadge, cake kentang, farls kentang, lan tatie roti ing Irlandia.

Potato bread
Homemade potato bread, half.jpg
Potato bread
JinisBread
Woworan pokokPotato, flour, wheat flour
Buku masakan: Potato bread  Médhia: Potato bread
Roti kentang karo mentega