Ruang tamu

Ruang tamu minangka kamar ing omah sing bisa dihibur para pengunjung, lan istilah sejarah kanggo sing saiki bakal diarani ruang tamu. Jeneng iki asalé saka istilah abad-16 penarik kamar lan penarik kamar, kang tetep digunakake liwat ing abad kaping 17, lan kapisan metu sing ditulis ing 1642. [1] Ing omah Inggris ing abad kaping 16 nganti awal abad kaping 18, kamar sing ditarik yaiku kamar sing duwe omah, garwane, utawa tamu terkenal sing ngrebut salah sawijining apartemen utama ing omah kasebut bisa "mundur" kanggo privasi liyane. Biasane ora ana ing ruang gedhe (utawa keturunan kamar gedhe, ruang negara) lan biasane tumuju kamar tidur resmi, utawa "negara". [2]Ing omah modern, bisa digunakake minangka jeneng sing trep kanggo ruangan resepsi liyane utawa luwih, nanging ora ana fungsi tartamtu sing ana gandhengane karo jeneng kasebut.

Ruangan gambar Sir William Burrell sing direkonstruksi; bagean Koleksi Burrell ing Glasgow, Skotlandia

RujukanBesut

  1. http://www.oed.com/view/Entry/57558 "drawing-room", Oxford English Dictionary, "1642 Ld. Sunderland Let. to Wife, The king..is very cheerful, and by the bawdy discourse I thought I had been in the drawing room."
  2. Nicholas Cooper, Houses of the Gentry 1480-1680 (English Heritage) 1999: "Parlours and withdrawing rooms 289-93.