Ruud van Nistelrooy

Ruud van Nistelrooy (jeneng kulawarga asliné ditulis van Nistelrooij) (lair 1 Juli 1976 ing Oss, North Brabant) iku juru main bal-balan sing main minangka panyerang (striker) ing Hamburg lan anggota tom nasional Walanda. dhèwèké naté dadi bintang ing klub Manchester United, lan duwé cathetan minangka top scorer klub sajeroning tetandhingan Piala Éropa, sanadyan mung main sajeroning limang mangsa tandhing.

Ruud van Nistelrooy
Ruud-van-Nistelrooy3.jpg
Informasi Pribadi
Jeneng jangkep Rutgerus Johannes Martinus
(Ruud) van Nistelrooy
Tanggal  lair (1976-07-01) Juli 1, 1976 (umur 44)
Papan  lair    Oss, Nèderlan
Dhuwur 1.89 m (6 ft 2 12 in)
Posisi main Striker (panyerang)
Club information
Klub saiki Pensiun
Nomer 22
Klub senior1
Taun Klub App (Gls)*
1993–1997
1997–1998
1998–2001
2001–2006
2006–2010
2010-2011
2011-2012
Den Bosch
Heerenveen
PSV Eindhoven
Manchester United
Real Madrid
Hamburg
Malaga
069 (17)
031 (13)
067 (62)
140 (95)
062 (42)
036 (22)
028 (4)   
Tim Nasional2
1998–2012 Nèderlan 063 (32)

1 Panampilan ing Klub senior lan gol
mung diitung ing liga domèstik waé and
correct as of 14 Dhésèmber 2020.
2 National team caps and goals correct
as of 14 Dhésèmber 2020.
* Panampilan (Gol)

Dhèwèké uga dadi top scorer ing telung Liga Éropa lan ing Liga Éropa UEFA ing telung mangsa tandhing.

Jroning AngkaBesut

KlubBesut

Panapilan lan gol déning klub, mangsa lan kompetisi
Klub Mangsa Liga Piyala Piyala Liga Eropa Liyané Gunggung
Dhivisi Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol Panampilan Gol
Den Bosch 1993–94 Eerste Divisie 2 0 0 0 2 0
1994–95 15 3 2 3 17 6
1995–96 21 2 0 0 21 2
1996–97 31 12 0 0 31 12
Gunggung 69 17 2 3 71 20
SC Heerenveen 1997–98 Eredivisie 31 13 5 3 4 0 40 16
PSV 1998–99 Eredivisie 34 31 4 4 7 6 1 0 46 41
1999–2000 23 29 1 0 8 3 32 32
2000–01 10 2 2 2 12 4
Gunggung 67 62 7 6 15 9 1 0 90 77
Manchester United 2001–02 Liga Primèr Inggris 32 23 2 2 0 0 14 10 1 1 49 36
2002–03 34 25 3 4 4 1 11 14 0 0 52 44
2003–04 32 20 4 6 0 0 7 4 1 0 44 30
2004–05 17 6 3 2 0 0 7 8 0 0 27 16
2005–06 35 21 2 0 2 1 8 2 0 0 47 24
Gunggung 150 95 14 14 6 2 47 38 2 1 219 150
Real Madrid 2006–07 La Liga 37 25 3 2 7 6 0 0 47 33
2007–08 24 16 1 0 7 4 1 0 33 20
2008–09 6 4 0 0 4 3 2 3 12 10
2009–10 1 1 2 0 1 0 0 0 4 1
Gunggung 68 46 6 2 19 13 3 3 96 64
Hamburger SV 2009–10 Bundesliga 11 5 0 0 7 2 0 0 18 7
2010–11 25 7 1 3 26 10
Gunggung 36 12 1 3 7 2 0 0 44 17
Málaga 2011–12 La Liga 28 4 4 1 32 5
Gunggung karir 449 249 39 32 6 2 92 62 6 4 592 349

NagaraBesut

Panampilan lan gol déning Tim Nasional lan taun
Tim nasional Taun Panampilan Gol
Walanda
1998 1 0
1999 8 1
2000 1 0
2001 7 7
2002 4 1
2003 8 5
2004 11 6
2005 9 5
2006 5 3
2007 5 2
2008 5 3
2010 3 1
2011 3 1
Gunggung 70 35

Gol InternasionalBesut

Gol internasional déning tanggal, papan, main, mungsuh, sekor, asil lan kompetisi
No. Surya Papan Main Mungsuh Sekor Asil Kompetisi
1 28 April 1999 GelreDome, Arnhem, Walanda 3   Maroko 1–2 1–2 Kekancan
2 25 April 2001 Philips Stadion, Eindhoven, Walanda 11   Siprus 4–0 4–0 2002 FIFA World Cup qualification
3 2 Juni 2001 Lilleküla Stadium, Tallinn, Éstlan 12   Éstlan 2–2 4–2
4 4–2
5 15 Agustus 2001 White Hart Lane, London, Inggris 13   Inggris 2–0 2–0 Kekancan
6 5 Sèptèmber 2001 Philips Stadion, Eindhoven, Walanda 15   Éstlan 5–0 5–0 2002 FIFA World Cup qualification
7 6 Oktober 2001 GelreDome, Arnhem, Walanda 16   Andhorra 3–0 4–0
8 4–0
9 20 Novèmber 2002 Arena AufSchalke, Gelsenkirchen, Jerman 21   Jerman 3–1 3–1 Kekancan
10 29 Maret 2003 De Kuip, Rotterdam, Walanda 23   Républik Céko 1–0 1–1 Kuwalifikasi Euro 2004
11 2 April 2003 Sheriff Stadium, Tiraspol, Moldova 24   Moldhova 1–1 2–1
12 19 Novèmber 2003 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda 29 Sekotlen 3–0 6–0 Kuwalifikasi Euro 2004 play-off
13 4–0
14 6–0
15 15 Juni 2004 Estádio do Dragão, Porto, Portugal 34   Jerman 1–1 1–1 UEFA Euro 2004
16 19 Juni 2004 Estádio Municipal de Aveiro, Aveiro, Portugal 35   Républik Céko 2–0 2–3
17 23 Juni 2004 Estádio Municipal de Braga, Braga, Portugal 36   Lètlan 1–0 3–0
18 2–0
19 13 Oktober 2004 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda 39   Finlan 2–1 3–1 Kuwalifikasi Piyala Donya 2006
20 3–1
21 30 Maret 2005 Philips Stadion, Eindhoven, Walanda 42   Armèni 2–0 2–0
22 8 Juni 2005 Helsinki Olympic Stadium, Helsinki, Finland 44   Finlan 1–0 4–0
23 3 Sèptèmber 2005 Hanrapetakan Stadium, Yerevan, Armenia 46   Armèni 1–0 1–0
24 7 Sèptèmber 2005 Philips Stadion, Eindhoven, Walanda 47   Andhorra 3–0 4–0
25 4–0
26 27 Mèi 2006 De Kuip, Rotterdam, Walanda 50   Cameroon 1–0 1–0 Friendly
27 4 Juni 2006 51   Ostrali 1–0 1–1
28 16 Juni 2006 Gottlieb-Daimler-Stadion, Stuttgart, Jerman 53   Pasisir Gadhing 2–0 2–1 Piyala Donya 2006
29 8 Sèptèmber 2007 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda 56   Bulgari 2–0 2–0 Kuwalifikasi Euro 2008
30 12 Sèptèmber 2007 Qemal Stafa Stadium, Tirana, Albania 57   Albani 1–0 1–0
31 29 Mèi 2008 Philips Stadion, Eindhoven, Walanda 60   Dhènemarken 1–0 1–1 Kekancan
32 9 Juni 2008 Stade de Suisse, Bern, Switzerland 62   Itali 1–0 3–0 Euro 2008
33 21 Juni 2008 St. Jakob-Park, Basel, Switzerland 64   Ruslan 1–1 1–3
34 3 Sèptèmber 2010 Stadio Olimpico, Serravalle, San Marino 65   San Marino 5–0 5–0 Kuwalifikasi Euro 2012
35 29 Maret 2011 Amsterdam Arena, Amsterdam, Walanda 70   Honggari 3–2 5–3

Pranala njabaBesut


Cithakan:Tim nasional Euro 2008 Nèderlan