San Marino

Républik San Marino ya iku nagara paling cilik ing donya lan dikubengi déning Italia, ing sisih lor wewatesan karo provinsi Rimini, laladan Emilia-Romagna lan ing sisih kidul provinsi Pesaro lan Urbino, laladan Marche. Républik San Marino minangka republik tuwa dhéwé ing donya kang isih ana, kang diwangun ing taun 301 déning Santo Marinus (utawa San Marino sajeroning basa Italia). Sanajan San Marino sawijining nagara mardika nanging isih gumantung marang nagara Italia kang ngubengi wewengkoné.

Serenissima Repubblica di San Marino
Patakaning San Marino
Pataka
Aditamènging San Marino
Aditamèng
Cihnabrawit: Libertas
(Latin: "Kabébasan")
Gunagita: Inno Nazionale
Dunungpenering San Marino
KuthagaraSan Marino
BrehakuthaSerravalle
JawatbasaItalia
PapréntahanRépublik
Kamardikan
• Banyu (%)
-
Population
• Pikira-kira 2018
33.328 (190)
• Cacahjiwa -
-
GKK  (ITK)Pikira-kira 2005
• Gunggung
US$0,94 miliar (174)
• Saben wong
US$34.600 (5)
ArtacihnaEuro (EUR)
Laladan wektuUTC+1
• Mangsa ketiga (AKK)
UTC+2
Durawadasandi378
Nagarasandigreha.sm

Giuseppe Garibaldi kang nyawijèkaké Italia ing taun 1860 tau ndhelik saka musuh ing San Marino. Ing kana dhèwèké olèh bantuan saka pemimpin San Marino lan rakyaté kanggo nerusaké perjuangan. Mulané Giuseppe Garibaldi janji yèn San Marino tetep dadi nagara mardika.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut