Tuduhaké menu pokok

Santo pangreksa iku santo kang kaanggep minangka perantara ing swarga saka siji èntitas. Èntitas iki bisa awujud bangsa, papan, profési, aktivitas, kelas, wangsa, marga, kulawarga utawa wong. Santo pangreksa iku péranganing agama Kristen, mligi Katulik lan sawatara dénominasi liyané kaya ta Ortodoks.