{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/{{taxonomy/Cithakan:Taxonomy/Byttnerioideae|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}} |machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}|machine code=parent}}

Senu duwé jeneng élmiyah Melochia umbellata utawa Melochia arborea ya iku wit taunan saka kulawarga Malvaceae. Wit iki dhuwuré bisa nganti 10 mèter lan dhiamèter galihé 60 séntimèter. Galihé silindhris lan wernané klawu pucet. Godhongé werna ijo selang seling kasusun spiral lan simétris. Kembangé kasusun ana ing tandhan werna jambon. Wijiné cilik werna soklat.

Senu
Starr 011205-0002 Melochia umbellata.jpg
Klasifikasi ngèlmiah e
Unrecognized taxon (fix): Byttnerioideae
Génus: Melochia
Spésies: M. umbellata
Jeneng binomial
Melochia umbellata
(Houtt.) Stapf
Sinonim
  • Visenia indica C.C.Gimelin
  • Visenia umbellata Houtt.
  • Melochia indica (Gmel.) Kurz.[1]
Kembang Senu

ÉkologiBesut

 
Wit Senu

Wit Senu iki kembangé diprodhuksi saben taun.[2] Menawa wis tuwa kembangé malih dadi soklat. Senu ditemoni ana ing alas sekundhér. Wit iki asaé saka Indhi banjur kasebar ing Asia Kidul Wetan[3] nganti Papua Nugini.

PigunaBesut

 
Woh Senu

Kayu Senu kagolong kayu sing ora awet. [4]Kayu iki bisa kanggo gawé peti wong mati lan kayu obong. Godhong Senu bisa kanggo wungkus panganan, utamané nalika gawé témpé. Kulit kayu bisa kanggo tamba balung ceklèk. Biasané wit iki ditandur ana ing lahan sing kedegradasi.

RujukanBesut

  1. Cithakan:GRIN
  2. "The Plant List".
  3. "National Parks Board" (PDF).
  4. Partomihardjo, Tukirin dkk. (2014). Jenis-Jenis Pohon Penting di Hutan Nusakambangan. Jakarta: LIPI Pers bersama Yayasan Pustaka Obor Indonesia. p. 79. ISBN 978-979-799-804-2.
 
Kayu Senu