Sepi ing Pamrih Ramé ing Gawé

Sepi ing pamrih ramé ing gawé iku paribasan lan Saloka sajeroning Basa Jawa sing tegesé seneng tumindak becik marang wong liya tanpa ngarep-arep piwales. Paribasan iki kerep dianggo motivasi marang para warga masarakat supaya nyambut gawé kanthi sukalila tanpa ngarep-arep piwales utawa pangalembana saka manungsa lan mung ngarep-arep piwales utawa ridha saka Gusti kang murbèng dumadi. Sajeroning basa Inggris uga ana unèn-unèn sing mèmper tegesé karo paribasan iki, yaiku : Ask what you can do for your country, don't ask what your country can do for you.

Uga delengenBesut

Pranala njabaBesut