Serangan Thalys 2015

Serangan Thalys 2015 iku sawijining upaya panémbakan masal sing dumadi ing tanggal 21 Agustus 2015 sajeroning sepur kacepatan dhuwur Thalys sing lagi ngliwati Oignies, Pas-de-Calais, Prancis.[1][2] Sepur iki nalika iku lagi lumaju saka Amsterdam menyang Paris ngliwati Brussel wanciné si durjana miwiti némbak sajeroning gerbong sadurungé dibekuk déning Wong Amérika telu lan wong Britania siji. Kalebu si durjana, gunggungé ana wong lima sing cidra, nanging begjané ora ana sing nganti tiwas.[3] Insidèn iki diarani serangan téroris.[4]

Serangan Thalys 2015
Foto sawijining sepur Thalys
Serangan iki dumadi ing sajeroning sepur Thalys mèmper iki.
PernahSajeroning sepur Thalys gerbong n°9364 ing Oignies, Pas-de-Calais, Prancis. Sepur dialihaké menyang Arras, Pas-de-Calais, Prancis.
Tanggal21 Agustus 2015 (2015-08-21)
17:45 (Wektu Éropah Tengah)
Gamans
Pepati0
Tatu tan fatal
5 (kalebu si durjana, 3 langsung)
Sing kadakwa nindakaké
Ayoub El Kahzani
Motivetérorisme (dinuga); rampog (ngakuné)

Cathetan suku lan réferènsiBesut

  1. "Des militaires américains évitent un carnage dans un Thalys reliant Amsterdam à Paris". Le Monde . 21 August 2015.
  2. Inti Landauro and Sam Schechner (21 Agustus 2015). "Three Wounded in Attack on French Train". WSJ.
  3. "France train shooting: Three hurt and man arrested - BBC News". bbc.com. Dibukak ing 21 August 2015.
  4. Newmark, Zack. "Three hurt in Amsterdam-to-Paris train "terrorist attack"". NL Times. Dibukak ing 21 Agustus 2015.