Serat

Serat utawa serat (saka Latin: fibra [1] ) minangka zat alami utawa gaweyan manungsa sing umure luwih dawa tinimbang umure. [2] Serat asring digunakake nalika nggawe bahan liyane. Bahan rekayasa paling kuat asring nggabungake serat, kayata serat karbon lan polietilen bobot-molekul-bobot dhuwur . Serat sintetis asring bisa diprodhuksi kanthi murah lan akeh yen dibandhingake karo serat alami, nanging kanggo sandhangan serat alami bisa menehi sawetara mupangat, kayata nyenengake, kanggo mitra sintetis.

Bungkus serat optik

RujukanBesut

  1. Harper, Douglas. "fiber". Online Etymology Dictionary.
  2. Kadolph, Sara (2002). Textiles. Prentice Hall. ISBN 978-0-13-025443-6.