Sri Tanjung iku salah sawijiné dhèwa khayangan ingkang kagungan gawéyan jaga portal utawa lawang swarga [1]. Amarga wewèngkon gawéyané iku, Sri Tanjung kagungan amanah kanggo manut marang Sang Hyang utawa Gusti Pengèran.

Dipitudhuhké wonten satunggalé satriya asmané Raden Sidapaksa tindhak saka padunungané menyang Nagari Sindhuraja [1]. Raden Sidapaksa punika kautus

RujukanBesut

  1. a b Poerbatjaraka, Ng. (1954). Kapustakan Djawi. Jakarta: Kapustakaan Djawi. p. 86.