Sergi Roberto

Sergi Roberto Carnicer (Cithakan:IPA-ca, lair 7 Fèbruari 1992) inggih punika satunggaling juru main bal-balan profésional Spanyol ingkang samenika main ing FC Barcelona. Sergi main ing posisi bèg tengen, ugi saged ing posisi gelandhang, ugi saged dados juru main sayap.[2] Sergi Roberto miwiti main bal ing klub lokal UE Barri Santes Creus wekdal umuripun nembé sangang taun, lajeng ing Akadhemi Barcelona gangsal taun salajengipun.[2] Wekdal umur 17 taun, ing mangsa 2009/2010, Sergi main ing Reserve, lajeng main ing 22 pertandhingan kanggé mbekta tim dhateng divisi kalih sasampnipun 11 taun absèn.[2] Penampilan Sergi ingkang saé damel pelatih FC Barcelona Pep Guardiola naksir, lajeng Sergi debut ing tim utami FC Barcelona.[2]

Sergi Roberto
Sergi Roberto at the SBS Cup 2010.png
S. Roberto with the Spain U19s in 2010
Katerangan priangga
Jeneng dawa Sergi Roberto Carnicer[1]
Tanggal lair (1992-02-07) 7 Fèbruari 1992 (umur 30)
Papan lair Reus, Spain
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)[1]
Posisi main Midfielder / Full-back
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 20
Karir nom
2000–2004 Santes Creus
2004–2006 Gimnàstic
2006–2009 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2009–2013 Barcelona B 106 (7)
2010– Barcelona 109 (1)
Tim nasional
2008–2009 Spanyol U17 11 (3)
2010–2011 Spanyol U19 9 (0)
2011 Spanyol U20 5 (1)
2011–2014 Spanyol U21 14 (2)
2016– Spanyol 3 (1)
2011– Catalonia 6 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 23:22, 7 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 28 December 2016

Karièr KlubBesut

  • 2009 - 2013, Barcelona B
  • 2010 - Sekarang, Barcelona[3]

PrèstasiBesut

  • La Liga: 2010-11, 2012-13
  • Piala raja Spanyol: 2011-12
  • Spanyol Piala Super: 2010, 2013
  • UEFA Champions league: 2010-11
Spanyol U-17
  • Piala donya U-17 FIFA: Panggonan katelu 2009

Pranala njawiBesut

(ing basa Indonésia) Sergi Roberto

RujukanBesut

  1. a b S. Roberto(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  2. a b c d Roberto is ‘Mr.Versatile’(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  3. & Biodata Lengkap Sergi Roberto(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)