Setatsiyun Kalisat


Setatsiyun Kalisat (KLT) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Kalisat, Kalisat, Jember; klebu ning njero Daerah Operasi IX Jember ning kadhuwuran +265 meter. Setatsiyun iki ana ing pusat Kecamatan Kalisat dadi setatsiyun iki cukup ramai senajan letake adoh seka dalan raya provinsi. Setatsiyun iki saiki nglayani kabeh sepur panumpang seka lan menyang Banyuwangi sarta nglayani bongkar muat angkutan batu balast/kricak ing Daop IX.

Stasiun Kalisat

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KLT.png
  • Singkatan: KLT
  • Nomor: 5503
Stasiun Kalisat 2020.jpg
Tampilan ngarep Setatsiyun Kalisat, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènJember
KecamatanKalisat
DésaKalisat
AlamatDalan HOS Cokroaminoto 1
Koordinat8°07′37″S 113°48′44″E / 8.126940°S 113.812336°E / -8.126940; 113.812336Koordhinat: 8°07′37″S 113°48′44″E / 8.126940°S 113.812336°E / -8.126940; 113.812336
Sujarah
Bukak1897[1]
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IX Jember
Kelas setasiunI[2]
PunggelanKLT
Nomer setasiun5503
Dhuwuring stasiun+265 m
Kilometer
LayananWijayakusuma, Mutiara Wetan, Sri Tanjung, Tawang Alun, Probowangi, lan Pandanwangi
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing cendhak lan loro peron pulo sing rada dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Awale, setatsiyun iki nduwe wolu jalur sepur karo jalur 2 mrupakan sepur lurus, tapi saiki gari lima jalur mawon.

Ning arah tenggara setatsiyun iki, wonten jalur nyawang minuju BondowosoPanarukan sing mbiyen mrupakan jalur utama. Saiki jalur kasebut uwis dinonaktifake lan wesel percabangane saiki uwis dicabut.

Layanan sepurBesut

AntarkotaBesut

Kelas campuran eksekutif-ekonomi premiumBesut

Kelas ekonomiBesut

LokalBesut

Pandanwangi, menyang Jember lan menyang Banyuwangi

Pratuduh rujukanBesut

  1. Kereta Api
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.