Shaun the Sheep Movie (filem 2015)

Shaun the Sheep Movie ya iku filem animasi petualangan Inggris sing didhasaraké saka serial televisi taun 2007 kanthi judul kang padha. Filem iki digawé déning Nick Park. Filem iki nyaritakaké Shaun lan gerombolané sing menyang kutha gedhé kanggo nyelametaké tuané saka amnésia. Filem iki diprodhuksi déning Aardman Animations[1], lan dibéayai déning StudioCanal sajroné hubungan karo Anton Capital Entertainment[2]. Filem iki ditulis lan disutradarani déning Richard Starzak lan Mark Burton. Filem iki pisanan diputer ing 24 Januari 2015 ing Sundance Film Festival, lan sacara tétarikal dirilis ing Karajan Manunggal ing 6 Februari 2015. Filem iki nyakup untung $106.2 yuta ing box office lan duwé rating 99% ing Rotten Tomatoes.

Shaun the Sheep Movie mlebu nominasi ing 88th Academy Awards kanggo Best Animated Feature. Filem iki uga diwènèhi nominasi ing The Golden Globe Awards kaping 73, BAFTA Awards lan menang ing Toronto Film Critics Awards kanggo Best Animated Film . Filem iki entuk limang nominasi ing Annie Awards kalebu Best Animated Feature. Terusan filem kanthi irah-irahan A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon dijadwalaké bakal dirilis ing 18 Oktober 2019.

ParagaBesut

  • Justin Fletcher minangka Shaun
    • Fletcher uga main Timmy,
  • John Sparkes minangka The Farmer
    • Sparkes uga main Bitzer
  • Omid Djalili minangka Trumper
  • Kate Harbour minangka ibu Timmy
    • Kate Harbour uga main Merly
  • Richard Webber minangka Shirley
  • Tim Tangan minangka Slip
  • Simon Greenall minangka kembar
  • Emma Tate minangka Hazel
  • Henry Burton minangka dokter junior
  • Dhimant Vyas minangka konsultan rumah sakit
  • Sean Connolly minangka Stylists
  • Stanley Unwin minangka Pengantar Bus lan Penyiar Rumah Sakit
  • Andy Nyman minangka Nuts
  • Nick Park minangka awake dhewe

TerusanBesut

Ing tanggal 14 Sèptèmber 2015, StudioCanal ngumumaké nggarap terusan filem iki bebarengan karo Aardman. [3]

Tanggal 25 Oktober 2016, Aardman ngonfirmasi terusan bakal menyang pra-produksi ing Januari 2017 minangka Shaun the Sheep Movie 2, minangka Richard Starzak co-direktur film pisanan, bali dadi co-direktur. [4]

Irah-irahan A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon, terusan filem iki dijadwalaké rilis tanggal 18 Oktober 2019 ing Karajan Manunggal. [5]

RujukanBesut

  1. Aardam Animations. (1991-), Aardman animations., Argos Films and the British Film Institute, OCLC 222072738, dibukak ing 2019-05-07 Check date values in: |date= (pitulung)
  2. Palmer, Ben (Director), film director. Park, Nira, film producer. Biddle, James, film producer. Prior, Rachael, film producer. Morris, Tess, screenwriter. Pegg, Simon, 1970- actor. Bell, Lake, 1979- actor. Kinnear, Rory, 1978- actor. Stott, Ken, 1955- actor. Walter, Harriet, actor. Williams, Olivia, 1968- actor. Horgan, Sharon, 1970- actor. Lovibond, Ophelia, 1986- actor. Moore, Stephen Campbell, actor. Dunn, Andrew (Andrew William), director of photography. Machliss, Paul, editor of moving image work. Hinchliffe, Dickon, 1967- composer., Man up, ISBN 9786316341228, OCLC 933302511, dibukak ing 2019-05-07CS1 maint: multiple names: authors list (link)
  3. Hopewell, John (14 September 2015). "'Legend,' 'Shaun,' Smash Benchmarks for Studiocanal". Variety. Variety Media, LLC. Diarsip saka sing asli ing 15 September 2015. Dibukak ing 15 September 2015. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)
  4. Tartaglione, Nancy (25 October 2016). "Aardman, Studiocanal Reunite Flock For 'Shaun The Sheep Movie 2' – AFM". Deadline Hollywood. Penske Business Media, LLC. Dibukak ing 25 October 2016.
  5. Reyes, Mark (2018-04-26). "Chicken Run Is Finally Getting A Sequel". Cinema Blend. Dibukak ing 2018-04-26. Not to mention, Shaun The Sheep Movie Farmageddon, is set to flock to theaters in the UK on April 5th, 2019.