Sikir

panganggoning kasaktèn kanggo laku ala lan angkara

Sikir (saka tembung Arab سحر (sihr) kang tegesé 'japa-mantra'; cara Inggris: black magic) iku kasaktèn kang kanggo laku ala lan angkara.[1] Ing kabudayan Jawa, ana sawatara jinis sikir, kaya ta tenung, jènggès, lan santèt.

RéferènsiBesut

  1. J. Gordon Melton, ed. (2001). "Black Magic". Encyclopedia of Occultism & Parapsychology. Vol 1: A–L (Fifth ed.). Gale Research Inc. ISBN 0-8103-9488-X.