Simbar menjangan (Platycerium) iku sawijining marga tetuwuhan paku mawa punjul sakiwa-tengené 18 jinis. Kabèh urip épifit ing tanduran liya lan kanthi rupa sing unik amarga ndarbèni rong tipe godhong kanthi fungsi lan wujud sing béda. Salah sijiné tuwuh nglambrqh lan wujud cawang-cawang kayadéné sungu menjangan. Simbar menjangan iki bisa ditemoni ing alas-alas tlatah tropik.

GalèriBesut

RéferénsiBesut

  • Holtum, Joseph A.M.; Klaus Winter (1999-01-01). "Degrees of crassulacean acid metabolism in tropical epiphytic and lithophytic ferns". Functional Plant Biology 26 (8): 749–757.