Sitti Nurbaya

Meh kabèh pangawat sastra Indonésia nganggep novèl Siti Nurbaya wigati. Novèl anggitane Marah Rusli iki pikantuk bebungah saka pamaréntah Indonésia ana ing taun 1969. Ana ing Malaysia, novèl iki terbit ana ing basa Melayu. Malah uga, novèl iki dicithak ulang kaping sawelas. Novèl iki uga tau digawé filem lan dilakonke déning Novia Kolopaking minangka Sitti Nurbaya, lan Gusti Randa minangka Samsulbahri.[1]

RujukanBesut

Cathetan sikilBesut

  1. Mahayana, k. 6.

BibliografiBesut

  • Maman, S. Mahayana dkk. (1992). Ringkasan dan Ulasan Novèl Indonésia Modern. Jakarta: Grasindo. ISBN 979-553-123-9.