Smutis

Smutis yaiku ombenan sing digawe saka woh mentah sing murni lan / utawa sayuran, nggunakake blender . [1] Smoothie asring duwe basis cair kayata banyu, jus buah, produk susu, kayata susu, yogurt, es krim utawa keju pondok . Smoothie bisa digawe nganggo bahan liyane, kayata susu non-susu, es ulig, pemanis ( madu utawa gula ), cuka, bubuk whey, coklat utawa suplemen nutrisi, lan liya-liyane minangka pilihan sampeyan dhewe.

Smoothie blueberry paling ndhuwur karo blueberry

GaweBesut

Minangka produk sing biasane nggunakake woh-wohan utawa sayuran mentah, smoothie kalebu serat panganan (kayata pulp, kulit, lan wiji) lan luwih kenthel tinimbang jus buah, asring padha konsistensi karo susu . Smoothie, utamane "smoothie ijo" sing kalebu sayuran, bisa dipasarake kanggo wong sing duwe kesehatan amarga luwih sehat tinimbang susu. [2] [3]

Kesehatan saka smoothie gumantung saka bahan lan proporsi. Akeh smoothie kalebu sajian woh-wohan lan sayuran sing akeh utawa pirang-pirang, sing disaranake ing panganan sing sehat lan dimaksudake kanggo ngganti panganan . [2] Nanging, jus buah sing ngemot gula akeh bisa nambah asupan kalori lan nambah bobot awak . [4] [5] Kajaba iku, bahan-bahan kayata bubuk protein, pemanis, utawa es krim asring digunakake ing resep smoothie, sawetara sing biasane nyumbang kanggo rasa lan asupan kalori luwih akeh. [3]

Ing saindenging jagadBesut

Akeh macem-macem smoothie minangka bagean saka masakan India, Mediterania, lan Timur Tengah . Sharbat woh (omben-omben populer ing Asia Kulon lan Kidul) uga kalebu yogurt lan madu . Ing India, lassi minangka smoothie utawa milkshake sing kalebu es, yogurt, gula, lan mangga sing wis diremuk ; ing sisih kidul, smoothie nanas sing digawe es, gula lan ora ana yoghurt umume.

Deleng uga Besut

ReferensiBesut

  1. "Smoothie". Oxford Dictionary, Oxford University Press. 2018.
  2. a b Jeff Olsen (26 July 2017). "Mayo Clinic Minute: Get smart about smoothies". Dibukak ing 25 October 2018. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "mayo" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. a b "Rethink Your Drink". Centers for Disease Control and Prevention, US Department of Health and Human Services. 23 September 2015. Dibukak ing 25 October 2018. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "cdc2015" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  4. "Get the Facts: Sugar-Sweetened Beverages and Consumption". Centers for Disease Control and Prevention, US Department of Health and Human Services. 23 October 2018. Dibukak ing 25 October 2018.
  5. Boseley, Sarah (2013-09-07). "Smoothies and fruit juices are a new risk to health, US scientists warn". The Guardian (ing basa Inggris). ISSN 0261-3077. Dibukak ing 2016-03-27.